Ficus benjamina samantha

Ficus benjamina samantha

Cuidado de los ficus en el exterior

El verde con un toque blanco, ¡nos hace felices! Excited Rebel es un ficus fuerte y purificador del aire. Una vez a la semana, le gusta beber, pero aparte de eso, no hay que cuidarla mucho. Ideal, en nuestra opinión. ¿Cómo cuidar un ficus? El ficus es un fuerte…
El verde con un toque blanco, ¡nos hace felices! Excited Rebel es un ficus fuerte y purificador del aire. Una vez a la semana, le gusta beber, pero aparte de eso, no hay que cuidarla mucho. Ideal, en nuestra opinión. ¿Cómo cuidar un ficus? El ficus es una planta de interior fuerte, pero necesita un poco de cuidado extra de vez en cuando. Después de un calentamiento intensivo en nuestro invernadero, pasamos el testigo. Ahora es tu turno. ¿Le darás a tu ficus tanto amor y atención como nosotros? Para ayudarle en su camino, hemos reunido nuestros mejores consejos para usted (https://plantrebelz.nl/verzorgingstips/). Recibirás tu rebelde en una maceta estándar, pero por supuesto puedes añadir una maceta decorativa chula (https://plantrebelz.nl/product-categorie/potten-manden/). Las plantas son productos vivos, las dimensiones y los colores pueden variar.

Ficus benjamina buiten

Ficus Benjamina van de Samantha variëteit, hij is bont met lichte kleuren en heeft meer licht nodig dan andere ficussen. Hij verdraagt hoge temperaturen en een hoge vochtigheidsgraad, is veelzijdig en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Matig water geven, ongeveer 1-2 keer per week in de zomer en om de 7-15 dagen in de winter.
*De foto’s van deze plant zijn alleen ter referentie, dus ze kunnen afwijken. Als u meer details wilt over de planten die we beschikbaar hebben, kunt u contact met ons opnemen via e-mail, WhatsApp of via onze Instagram.

Ficus benjamina variegated

Dat betekent dat ik inconsequent ben, of zij is aan het zeuren. Ik dacht dat het mijn inconsequentie was, dus de laatste paar weken, heb ik haar gewoon rond de basis gespetterd. Ik weet dat ze niet te veel water heeft gekregen.
Wat Samantha ongelukkig maakte, gebeurde een paar weken geleden. Ik denk dat ik haar nu stabiel heb. Wat ze zegt, is dat ik haar niet genoeg aandacht geef. Dat is duidelijk, anders had ik die stervende bladeren wel van de boom geplukt.
Dr. Hessayon noemt de treurvijg «een prachtige voorbeeldplant voor het moderne huis.» Dat bracht me ertoe om naar de voorkant van het boek te bladeren. Het is oorspronkelijk gepubliceerd in 1960, de versie die ik heb is bijgewerkt in 1993.
«Geef voorzichtig water. Bij boomsoorten moet de compost tussen de gietbeurten tot op zekere hoogte uitdrogen. Bij de klimmende soorten moet vaker water worden gegeven. Gebruik lauw water en geef zeer weinig water in de wintermaanden.»
Als u een Ficus heeft, is het beste wat u kunt doen haar te leren kennen. Ik bedoel, haar echt leren kennen. Koop een vochtigheidsmeter, speciaal voor haar. Controleer haar twee keer per week in plaats van één keer. Blaas haar kusjes toe als je het huis uitgaat.

Feedback

De Ficus benjamina, algemeen bekend als treurvijg, benjaminevijg[2] of ficusboom, en in de winkel vaak verkocht als gewone ficus, is een bloeiende plant uit de familie Moraceae, inheems in Azië en Australië.[3] Het is de officiële boom van Bangkok. Een recent beschreven variëteit, Ficus benjamina var. Bracteata, komt voor in opgeheven koraalbossen van zuidelijk Taiwan. De soort is ook genaturaliseerd in West-Indië en in de staten Florida en Arizona in de Verenigde Staten.[4][5] In zijn inheems verspreidingsgebied zijn zijn kleine vruchten geliefd bij sommige vogels, zoals de prachtige fruitduif, wompoo fruitduif, roze gevlekte fruitduif, sierlijke fruitduif, oranjebuikige fruitduif, Torresiaanse keizerduif, en purperstaart keizerduif.[6]
De Ficus benjamina is een boom die in natuurlijke omstandigheden 30 m hoog kan worden, met sierlijk afhangende takken en glanzende bladeren van 6-13 cm (2+3⁄8-5+1⁄8 inches), ovaal met een acuminate top. De schors is lichtgrijs en glad. De schors van jonge takken is bruinachtig. De wijd verspreide, sterk vertakkende boomtop heeft vaak een diameter van 10 meter. Het is een betrekkelijk kleinbladige vijg. De veranderlijke bladeren zijn enkelvoudig, gaafrandig en gesteeld. De bladsteel is 1 tot 2,5 cm lang. Het jonge blad is lichtgroen en licht gegolfd, de oudere bladeren zijn groen en glad; het blad is eirond tot eirond lancetvormig met wigvormige tot breed afgeronde basis en eindigt met een korte druppelvormige top. Het licht glanzende tot doffe blad is 5 tot 12 cm lang en 2 tot 6 cm breed. Aan de bladranden zijn gele kristalcellen («cystolieten») te zien. De twee vliezige, bladverliezende bladstelen zijn niet vergroeid, lancetvormig en 6 tot 12 mm (1⁄4 tot 1⁄2 inch) (zelden tot 15 mm of 9⁄16 inch) lang.[7]

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad