Dracena hojas decaidas

Dracena hojas decaidas

Pesem indije

Odstranite lonec in preverite, ali je moker ali sluzast. Včasih izgubljajo liste, včasih kar precej. Če so zdravi, potem dokaj hitro odrastejo, če jih porežemo. Morda bi pomagal večji lonec in sončna svetloba.
Katera dracena je to? Če ne veste, bi bila zelo koristna fotografija, po možnosti takšna, na kateri je vidna celotna rastlina, vključno z loncem. Če je v majhnem plastičnem lončku, se zdi, da jo je treba presaditi v večji lonček. Dracene vseh vrst ne marajo sončne svetlobe, vendar ima večina rada dobro dnevno svetlobo, čeprav ena ali dve dobro prenašata slabo svetlobo.
Vzela sem jo iz lonca in preverila korenine, zdijo se v redu (lepe in rumenkaste), vendar so na dnu lonca brez zemlje precej velike korenine, kot da bi potrebovala globlji lonec … bi to lahko bil vzrok za odpadanje listov?
Ogledala sem si vaše slike. Zdi se mi, kot da je bila rastlina v nekem trenutku zalita z vodo – je to mogoče? Zdi se, da so konice gnile. Tudi lonec je že precej velik.

Zmajevo drevo

Rastline dracene imajo dokaj enotne kulturne zahteve – svetlo ali filtrirano sončno svetlobo, stalno vlago pri koreninah, mesečno hranjenje v rastni sezoni (od marca do oktobra) in ustrezno vlažnost okolja.
Pomanjkanje vlage je eden najpogostejših razlogov za težave z draceno.    Rjavkaste konice listov, ki jih spremlja izpadanje listov in rumenenje robov listov, kažejo na nizko vlažnost.    Če rastlino postavite na posodo, napolnjeno z majhnimi kamni in vodo, boste izboljšali vlažnost rastline. (Voda se ne sme dotikati dna lončka).    Vsak dan razpršite z razpršilnikom; v najbolj sušnih mesecih razmislite o uporabi vlažilnika zraka.
Glede na videz vaših rastlin je manj verjetno, da gre za pogostost zalivanja, vendar boste najbolje presodili sami, če boste natančno pregledali rjave predele. Rjave lise in hrustljavi robovi listov, ki jih spremljata zvijanje listov in šibkost stebla, so simptomi nezadostnega zalivanja.    Pri vaši rastlini je ta težava manj verjetna, saj so listi na splošno videti pokončni in čvrsti.    Če so pege na listih mehke in je na njih opaziti gnitje, venenje ali beljenje, ste prekomerno zalivali.

Oglejte si več

V začetku decembra 2013 sem dobila svojo prvo sobno rastlino, dracaeno marginata. Po približno mesecu dni sem opazila, da so konice listov postale rjave. Ta teden so začeli precej hitro odpadati in opazil sem, da je najmanjše steblo (prvo, ki je izgubilo liste) mehko/mehko.
Poskušal sem paziti, da ne pretiravam z zalivanjem, in sem pustil, da se zemlja med zalivanjem posuši, vendar mislim, da se ni popolnoma izsušila. Kupil sem merilnik vlage, da bi to preveril, in čeprav je prvi centimeter ali dva na otip suh, ko sem ga preizkusil z merilnikom vlage, se zdi, da je globlje še vedno vlažen.

Dracaena, ki se prevrača

Sobna rastlina Dracaena, znana tudi kot koruzna rastlina ali zmajevo drevo, je precej pogosta v številnih domovih. Za to rastlino iz družine sukulentov je razmeroma enostavno skrbeti, vendar se lahko pojavijo nekatere težave, podobno kot pri drugih rastlinah. Obarvanje stebla in listov lahko kaže na temeljno težavo.
Če steblo in listi vaše dracene postanejo črni, rjavi ali rumeni, je to lahko posledica več dejavnikov. Težave z zalivanjem, temperatura, bolezni in celo pomanjkanje gnojila za te rastline dracaena so lahko vzrok za številne težave s spremembo barve.
Tudi če imate črna, rjava ali rumena stebla in liste na rastlini dracaena, jih je mogoče spremeniti in ponovno uspešno rasti. V tem članku je predstavljenih več rešitev, s katerimi boste lahko vašo rastlino ponovno oskrbeli do zdravega stanja. Priporočljivo je, da eno ali več spodnjih rešitev uporabite prej kot pozneje.
Črna, rjava ali rumena obarvanost vaše rastline se morda zdi resna in grozeča, vendar ni vedno tako. Vendar pa lahko sčasoma, brez kakršnegakoli posredovanja, razlogi za razbarvanje povzročijo opustošenje vaše rastline dracene in njeno smrt.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad